Banana split ice cream sundae recipe - made with banana, chocolate fudge sauce and crushed peanut

Banana Split Zmrzlinový Sundae

Složení

  1. 300 g vanilkové zmrzliny Carte d’Or
  2. 80 ml smetany
  3. 50 g světlého třtinového cukru
  4. 2 lžíce kakaa
  5. 30 g másla
  6. 1/8 lžičky soli
  7. 2 lžíce vody
  8. 90 g tmavé čokolády (51 – 55 % kakaa), nasekané
  9. 3 střední banány
  10. 125 ml smetany
  11. 80 ml smetany ke šlehání
  12. 75 g opražených slaných arašídů, nasekaných

Rafinovaně vrstvený dezert s banánem, čokoládovou omáčkou a sekanými arašídy, završený vanilkovou zmrzlinou Carte D’Or. Podávaný ve vysoké sklenici vypadá úchvatně.

Nutriční údaje

Energie (kJ)

2536

Energy (Kcal)

606 / 30%

Tuky (g)

44 / 66%

Nasycené mastné kyseliny (g)

26.6 / 133%

Cukry (g)

35.7 / 40%

Sůl (g)

0.4 / 7%

Počet porcí

6

Postup

1. Pro přípravu čokoládové omáčky vložte všechny ingredience kromě tmavé čokolády do malého hrnce a nechte dvě minuty probublávat na mírném ohni. Poté odstavte z plamene a všlehejte čokoládu, dokud nebude omáčka hladká.

2. Oba typy smetany ušlehejte společně dotuha, šlehačkou naplňte cukrářský sáček a vložte do ledničky do té doby, než si připravíte poháry.

3. Banány nakrájejte na plátky silné zhruba půl centimetru.

4. Do každé sklenice navrstvěte čokoládovou omáčku, zmrzlinu, arašídy a banány. Dokončete kopečkem šlehačky a posypte arašídy.

5. Ihned podávejte.