Ginger and Cranberry Brûlée

Brûlée ze zázvoru a brusinek

Složení

  1. 8 kopečků zmrzliny Carte D’Or Vanilka (200 g / 400 ml)
  2. 250g hotové brusinkové omáčky
  3. 50 ml portského vína
  4. 50 ml čerstvé pomerančové šťávy
  5. 100 g zázvorových sušenek
  6. ½ lžičky mleté skořice
  7. 50 g cukru Demerara

Báječný dezert pro kterékoliv roční období, který však nejlépe chutná v zimě. Dokonalé sladké potěšení!

Obsahuje zmrzlinu Carte d’Or Vanilka.

Nutriční údaje na porci

Energie (kJ)

1452

Energie (Kcal)

347 / 17%

Tuky (g)

5.3 / 8%

Nasycené mastné kyseliny (g)

2.0 / 15%

Cukry (g)

59.3 / 66%

Sůl (g)

0.28 / 5%

Počet porcí

4

Postup

1. Brusinkovou omáčku, portské a pomerančovou šťávu vložte do pánve. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 5 minut probublávat. Nechte vychladnout.

2. Zázvorové sušenky rozlámejte na větší kusy. Několik kousků naskládejte na dno 4 nízkých sklenic se silným dnem. Přelijte je lžící směsi brusinkové omáčky.

3. Do každé sklenice vložte kopeček vanilkové zmrzliny Carte D’Or Vanilla. Postup opakujte, poslední vrstvu tvoří zmrzlina Carte D’Or Vanilla Light.

4. Smíchejte skořici s cukrem Demerara a libovolným množstvím posypte zmrzlinu ve sklenicích. Cukr zkaramelizujte flambovací pistolí nebo vložte pod předehřátý gril a nechte cukr rozpustit a zkaramelizovat. Ihned podávejte.”