Čokoládové millefeuille

Čokoládové millefeuille

Složení

Millefeuille

  • 250 g mouky
  • 1 lžíce soli
  • 50 g rozpuštěného másla bez soli
  • 150 ml studené vody

Beurrage

  • 175 g studeného másla

Čokoládový krém

  • 300 ml nízkotučné smetany
  • 100g 70% hořké čokolády
  • Lískové ořechy
  • Plátky mandlí

Na ozdobení

  • 5 g šlehačky
  • Kakaový prášek

Kopeček zmrzliny Carte d‘Or Chocolate

Počet porcí: 4 x

Obtížnost: 4

Doba přípravy:  75 min

Postup

Millefeuille:

Do mísy dejte mouku a sůl, pomalu přidávejte vodu a rozpuštěné máslo. Na pomoučněném vále hněťte po dobu tří minut, dokud nebude těsto hladké. Zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na 30 minut do chladničky.

Během toho, co se těsto bude chladit, vezměte studené máslo a umístěte jej mezi dva kousky potravinové fólie. Válečkem na těsto jej rozválejte do čtverce a nechte 10-15 minut chladit, aby se máslo trochu zpevnilo. Ztuhlé máslo zabalte do vychlazeného těsta a zploštěte. Tento proces zopakujte desetkrát. Poté vyválejte tenký plát těsta a pečte 25 minut při 200 °C.

Čokoládový krém:

Zahřejte smetanu s čokoládou, dokud nevznikne hladká omáčka, kterou poté udržujte teplou. Na talíř umístěte kolečko lístkového těsta a ozdobte jej čokoládovým krémem.

Navrch přidejte kopeček zmrzliny Carte d‘Or Chocolate, nahoře ozdobte šlehačkou a posypte kakaem.