Čokoládové pokušení

Čokoládové pokušení

Složení

Mandlové a arašídové Dacquoise

  • 35 g mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 80 g mletých mandli
  • 3 vaječné bílky
  • 30 g moučkového cukru
  • 50 g solených arašídů

Čokoládový „puk“

Zmrzlina Carte d’Or Chocolate

Karamelová omáčka

  • 100 g moučkového cukru
  • 200 ml nízkotučné smetany
  • Sůl

Karamelová dekorace

  • 100 g cukru
  • Zlaty prášek
  • Arašídy na ozdobení

Počet porcí: 4 x

Obtížnost: 3

Doba přípravy:  45 min

Postup

Dacquoise:

V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, mleté mandle a prosejte. Bílky a moučkový cukr nechte v mixeru vyšlehat na sníh, který pote smíchejte se suchými prosetými ingrediencemi. Rozdělte do vymazaných forem. Posypte nasekanými arašídy a pečte 10 minut na 180 °C.

Čokoládový „puk“

Do stejných forem, jaké jste použili pro přípravu Dacquoise, dejte zmrzlinu a vložte do mrazničky.

Karamelová omáčka:

Nechte rozpustit cukr, dokud nezkaramelizuje, a smíchejte jej se smetanou. Vařte po dobu 5 minut a přidejte špetku mořské soli.

Karamelová dekorace:

Nechte rozpustit cukr se zlatým práškem, dokud nezkaramelizuje, přelijte na pečicí plech a nechte vychladnout. Naaranžujte dezert na talíř tak, že začnete základem z vymazaných forem, které překryjete čokoládovým „pukem“ a navrchu posypete celými arašídy.

Dozdobte karamelovou omáčkou, arašídy a karamelovou dekoraci.