Chocolate and Cherry bombes

Čokoládovo-třešňové překvapení

Složení

  1. 4 kopečky zmrzliny Carte d’Or Chocolate Inspiration (100 g / 200 ml)
  2. 4 čokoládové bonbony plněné višňovým likérem
  3. 75 g tmavé čokolády (70 %)
  4. 1 lžíce medu
  5. 4 čerstvé třešně se stopkou

Překvapte své hosty pokladem skrytým v těchto drobných zmrzlinových dezertech ze zmrzliny Carte d’Or Chocolate Inspiration.

Nutriční údaje na porci

Energie (kJ)

1008

Energy (Kcal)

241

Tuky (g)

13.5

Nasycené mastné kyseliny (g)

8.3

Cukry (g)

24.7

Sůl (g)

0.08

Počet porcí

4

Postup

1. Naberte kopeček zmrzliny Carte D’Or Chocolate Inspiration tak, aby byl porcovač zmrzliny (naběračka) zcela naplněný. Ve středu kopečku vytvořte důlek a do něj vložte čokoládový bonbon s višňovou náplní. Bonbon překryjte částí zmrzliny, která vznikla při hloubení důlku do kopečku.

2. Kopeček vyklopte na pečicí plech. Celý proces zopakujte ještě třikrát a vzniklé dezerty umístěte na 15 minut do mrazničky.

3. Čokoládu s medem nechte rozpustit v malé misce ve vodní lázni.

4. Vyjměte dezerty z mrazničky a přesuňte na dezertní talířky.

5. Přelijte trochou rozpuštěné čokolády a část nechte stéci po stranách.

6. Ihned podávejte ozdobené čerstvými třešněmi.