Jahodové okouzlení

Jahodové okouzlení

Složení

4 noky jahodové zmrzliny Carte d´Or Strawberry

Čerstvé jahody (asi 16ks)

Makronky (ideálně jahodové) 4ks

Lístky máty

Sněhové pusinky:

  • 4 bílky
  • 300 g moučkového cukru

Počet porcí: 4 x

Obtížnost: 1

Doba přípravy:  5 min + 35 min na sněhové pusinky

Postup

Jahody nakrájíme na kostičky cca 0,5 cm a umístíme na okraje talíře naproti sobě

Na jednu stranu položíme rozkrojenou makronku

Přidáme rozpůlenou jahodu, nebo dvě

Libovolně umístíme několik sněhových pusinek (postup přípravy níže) a ozdobíme lístky máty

Nakonec doprostřed umístíme zmrzlinový nok jahodové zmrzliny Carte d´Or Strawberry – vytvoříme pomocí dvou lžic namočených ve studené vodě

Postup – sněhové pusinky:

Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.

Když máme tuhou hmotu, cukrářským sáčkem vytvarujeme pusinky na plech vyložený pečícím papírem. Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 – 150°C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.