Lahodné profiterolky

Lahodné profiterolky

Složení

Odpalované těsto

  • 150 ml vody + 100 ml mléka
  • 75 g másla
  • 150 g mouky
  • 3 vejce + 1 vaječný bílek

Šlehaný vanilkový krém

  • 100 ml nízkotučné smetany
  • + 100 g mascarpone
  • 20 g moučkového cukru
  • 1x vanilkový lusk

Čokoládová omáčka

  • 200 ml nízkotučné smetany
  • 50 g 70% hořké čokolády

Carte d´Or Profiterole au Chocolat

  • Čokoládový disk

Počet porcí: 6 x

Obtížnost: 3

Doba přípravy:  65 min

Postup

Odpalované těsto:

Svařte společně vodu, mléko, máslo a špetku soli a odstavte z ohně. Přidejte mouku, nechte vychladnout a potom postupně přidejte vejce. Vytvarujte 30 kuliček, umístěte je na pečicí plech a pečte 25 minut při 180 °C.

 

Šlehaný vanilkový krém: Smíchejte všechny suroviny v mixéru, přemístěte do zdobicího sáčku a nechte vychladnout.

Čokoládová omáčka: Zahřívejte smetanu s čokoládou, dokud nebude mít hladkou konzistenci, poté směs udržujte teplou.

Naplňte profiterolky šlehaným vanilkovým krémem a postříkejte trochou čokoládové omáčky.

Na kuličky položte čokoládový disk a na něj umístěte růžičku zmrzliny.