ALMOND AND CHERRY FLORENTINES

Mandlovo-třešňové Florentinky

Složení

  1. 6 kopečků po 55 g (335 g celkem) zmrzliny Carte D’Or Chocolate Inspiration
  2. 25 g másla
  3. 2 lžíce smetany ke šlehání
  4. 55 g moučkového cukru
  5. 25 g medu
  6. špetka soli
  7. 75 g mandlových plátků
  8. 50 g kandovaných třešní, nasekaných
  9. 20 g hladké mouky
  10. 35 g tmavé čokolády (s obsahem kakaa 52 – 70 %)
  11. 35 g bílé čokolády
  12. 50 g cukru Demerara

Jednoduchý dezert pro speciální příležitosti. Florentinky podávejte se zmrzlinou Carte D’Or vaší oblíbené příchuti.

Obsahuje zmrzlinu Carte d’Or Chocolate Inspiration.

Nutriční údaje na porci

Energie (kJ)

1720

Energie (Kcal)

411 / 21%

Tuky (g)

25.4 / 36%

Nasycené mastné kyseliny (g)

10.8 / 54%

Cukry (g)

35.7 / 40%

Sůl (g)

0.50 / 8%

Počet porcí

3

Postup

1. Pro přípravu florentinek předehřejte troubu na 180 °C / 160 °C horkovzdušnou. Máslo, smetanu, cukr, sůl a med vložte do hrnce a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 5 minut probublávat. Odstavte z ohně a vmíchejte mandle, třešně a mouku.

2. Ze směsi tvořte lžící hromádky (12 porcí) a dávejte je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi hromádkami ponechte vždy prostor 7 cm, protože se florentinky roztečou. Hromádky mírně uhlaďte lžící. Vložte do trouby na pět až osm minut, dokud nebudou okraje upečené dozlatova.

3. Snižte teplotu na 160 °C / 140 °C a nechte péct dalších zhruba 5 minut, nebo dokud nebudou florentinky upečené dohněda. Vyjměte z trouby, a pokud je to nutné, upravte jejich tvar stěrkou.

4. Nechte zchladnout, dokud neztuhnou natolik, že bude možné je malou stěrkou přenést na kovovou mřížku, kde je necháte zcela vychladnout.

5. Obě čokolády nechte zvlášť rozpustit v miskách ve vodní lázni. Nabírejte čokoládu lžičkou a polévejte jí florentinky cik cak. Takto vytvořte šest s tmavou čokoládou a šest s bílou čokoládou. Nechte vychladnout a ztuhnout.

6. Každý kopeček zmrzliny pak podávejte s jedním kouskem florentinky od každého druhu.