Milles Feuilles with Strawberry Meringue

Milles Feuilles

Složení

  1. 3 pláty filo těsta o velikosti 30 cm × 40 cm
  2. 60 g másla
  3. 60 g moučkového cukru
  4. 300 g malin
  5. 600 g zmrzliny Carte d’Or Crema di Mascarpone
  6. moučkový cukr na posypání

Výsledkem tohoto jednoduchého receptu na jahodové Mille-Feuille je skvostný dezert s francouzskými kořeny a lahodnou zmrzlinou Carte d’Or Crema di Mascarpone.

Nutriční údaje

Energie (kJ)

1135

Energy (Kcal)

271

Tuky (g)

17

Nasycené mastné kyseliny (g)

10

Cukry (g)

24

Sůl (g)

0,01

Počet porcí

3

Postup

1. Předehřejte troubu na 190 °C / 170 °C horkovzdušnou.

2. Dejte rozpustit máslo.

3. Každý plát filo těsta rozkrojte na polovinu, abyste dostali celkem 6 kousků těsta o velikosti 30 cm × 20 cm.

4. Jeden plát potřete máslem, posypte moučkovým cukrem a zakryjte druhým plátem těsta; to samé opakujte i s ostatními kousky.

5. Pláty těsta nyní rozkrájejte na 12 obdélníků a ty přesuňte na pečicí plech. Pečte asi 6 až 10 minut a uprostřed pečení je obraťte, aby byly hezky propečené a křupavé. Nepřipalte je!

6. Podávejte tak, že zmrzlinu navršíte mezi dva obdélníky těsta fila a ozdobíte malinami. Nakonec posypte moučkovým cukrem.