Neodolatelná vanilka

Neodolatelná vanilka

Složení

Vanilkové crèmeux

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 plátky želatiny

Čokoládová miska

  • 300 g hořké čokolády
  • Balonky
  • Zmrzlina Carte d’Or Vanilla

Na ozdobení

  • 1x hruška (čerstvá nebo konzervovaná)
  • Plátky mandlí
  • Kousky čokolády
  • Zlatý prášek
  • Kakaový prášek

Počet porcí: 6 x

Obtížnost: 2

Doba přípravy:  45 min

Postup

Pro přípravu crèmeux svařte dohromady smetanu s cukrem a vanilkovými lusky, poté přidejte želatinu. Směs odložte na 24 hodin na chladné a suché místo. Po vychladnutí by směs měla mít konzistenci jako krém Chantilly.

V kastrůlku na mírném plameni nechte rozpustit čokoládovou polevu a rozmíchejte ji dohladka. Na pečicí papír nalijte malé množství čokolády o velikosti mince. Zbytek rozpuštěné čokolády přelijte do skleněné misky. Nafouknutý balonek pomažte rozpuštěným máslem a poté jej namočte do čokolády v misce. Odložte na pečicí papír a dejte vychladit. Až čokoláda ztuhne, praskněte balonek a odstraňte všechny jeho zbytky.

Pomocí zdobicího sáčku naneste na dno čokoládové misky vanilkové crèmeux a na ně rozložte plátky hrušky. Navrch položte velký kopeček vanilkové zmrzliny Carte d’Or a ozdobte plátky mandlí.

Nakonec poprašte okraje dezertního talířku dokola zlatým a kakaovým práškem.