Rhubarb Fool

Rebarborový dezert

Složení

  1. 8 kopečků zmrzliny Carte D’Or Vanilla (200 g / 400 ml)
  2. 400 g rebarbory, nasekané
  3. 100 g cukru
  4. 4 lžíce vody
  5. 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
  6. 1 sklenice zázvoru v sirupu
  7. 10 g mandlových plátků, opražených

Zázvor a rebarbora je božská kombinace, když se spojí s Carte d’Or Vanilka. A díky čokoládové zmrzlině Carte d’Or Chocolate z ní vytvoříte sladkou pochoutku, které nebude možné odolat.

Nutriční údaje na porci

Energie (kJ)

1239

Energy (Kcal)

296

Tuky (g)

6.4

Nasycené mastné kyseliny (g)

4.2

Cukry (g)

53

Sůl (g)

0.2

Počet porcí

4

Postup

1. Do pánvičky vložte rebarboru, cukr a vanilkový lusk a zalijte vodou. Pánvičku zakryjte a vodu přiveďte k mírnému varu. Takto vařte 5 minut a občas pánvičkou zatřeste. Vyjměte vanilkový lusk a nechte vychladnout.

2. Na kostičky nakrájejte 4 kousky zázvoru. Vložte je do 4 pohárů.

3. Do každého poháru vložte kopeček vanilkové zmrzliny Carte D’Or Vanilla.

4. Zmrzlinu přelijte 1 lžící zázvorového sirupu.

5. Podušenou rebarboru rozdělte do pohárů.

6. Naberte další kopeček vanilkové zmrzliny Carte D’Or Vanilla, položte jej na ovocný kompot v každém poháru a ozdobte plátky pražených mandlí.