Sachertorte s brownie

Sachertorte s brownie

Složení

4 růžičky zmrzliny Carte d´Or Sachertorte

Čokoládový krém / nutela

2-3 meruňky

Meruňková marmeláda

Čokoládové brownie

  • 3 vajíčka
  • 150 g cukru
  • 200 g másla
  • 200 g dobré hořké čokolády
  • 110 g hladké mouky
  • dvě hrsti (asi 50 g) kešu nebo jiných ořechů

Počet porcí: 4 x

Obtížnost: 1

Doba přípravy:  10 min + 40 min na přípravu brownie

Postup

Čokoládový krém / nutelu lehce naředíme vodou a na talíř nakreslíme lžičkou „šmouhu”

Z čokoládového brownie (postup přípravy níže) vykrojíme kruhový korpus a položíme na talíř vedle

Na měsíčky nakrájené meruňky umístíme do kruhu na okraj korpusu

Nahoru položíme vykrojenou “růžičku” zmrzliny Carte d´Or Sachertorte

Ozdobíme drobením z korpusu a kapkami meruňkové marmelády

Čokoládové brownies:

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo i čokoládu nakrájejte na menší kousky.

Ve vodní lázni nebo jen tak na plotýnce rozpusťte máslo a do teplého másla nalámejte všechnu čokoládu. Dobře rozmíchejte na hladký krém.

Vajíčka vyšlehejte s cukrem s pomocí elektrického šlehače do světlé husté pěny. Potom pozvolna začněte přilévat rozpuštěnou čokoládu. Stále přitom míchejte, aby se vajíčka s čokoládou spojila.

Nakonec na toto těsto prosejte polovinu mouky, zapracujte metličkou, a totéž učiňte i se zbývající moukou a ořechy.

Malý pekáček (nanejvýš o rozměrech 25 x 30 cm) vyložte papírem na pečení a nalijte do něj připravené těsto. Vložte do trouby a pečte 20-25 minut, ne déle.

Brownies i s pekáčkem nechte 5 minut zchladnout na mřížce, potom zvedněte za přečnívající papír a odložte je k dalšímu chladnutí tentokrát už bez pekáčku. Vydržte aspoň 4 hodiny, než dobře zpevní a vychladne.