Berry Meringue Mess

Sněhové pusinky s lesním ovocem

Složení

  1. 4 kopečky zmrzliny Carte D’Or Crema di Mascarpone (112 g / 200 ml)
  2. 250 g směsi lesního ovoce, opláchnutého, jahody nakrájené na půlky nebo čtvrtky
  3. 8 malých sněhových pusinek
  4. 1 stopku červeného rybízu na ozdobení

Skvěle vypadající dezert ze zmrzliny Carte d’Or Crema di Mascarpone, který připravíte jako nic. Pro pestřejší či sezónní vzhled lze podávat s jinými produkty z řady Carte D’Or.

Nutriční údaje na porci

Energie (kJ)

538

Energy (Kcal)

131

Tuky (g)

2.6

Nasycené mastné kyseliny (g)

2.0

Cukry (g)

25.5

Sůl (g)

0.08

Počet porcí

4

Postup

1. Předehřejte troubu na 190 °C / 170 °C horkovzdušnou.

2. Dejte rozpustit máslo.

3. Každý plát filo těsta rozkrojte na polovinu, abyste dostali celkem 6 kousků těsta o velikosti 30 cm × 20 cm.

4. Jeden plát potřete máslem, posypte moučkovým cukrem a zakryjte druhým plátem těsta; to samé opakujte i s ostatními kousky.

5. Pláty těsta nyní rozkrájejte na 12 obdélníků a ty přesuňte na pečicí plech. Pečte asi 6 až 10 minut a uprostřed pečení je obraťte, aby byly hezky propečené a křupavé. Nepřipalte je!

6. Podávejte tak, že zmrzlinu navršíte mezi dva obdélníky těsta fila a ozdobíte malinami. Nakonec posypte moučkovým cukrem.