Udržitelnost

Carte D'Or fruit and ingredients are sustainably sourced

Každý ví, z čeho se takový sorbet vyrábí. Z ovoce.

Carte d’Or zašel ještě o kus dál, aby prohloubil vaše potěšení ze sorbetu: používáme jen vybrané ovoce doslova nabité chutí země, ze které pochází a která mu poskytuje optimální podmínky k růstu a zrání. Podmínky, jež jsou základem té intenzivní a svěže ovocné chuti našich sorbetů.

Náš nový sortiment sorbetů vám dává na výběr z celé řady příchutí – citronové, mangové, jahodové a mandarinkové – a umožňuje vám vychutnat si v každé lžičce tu intenzivní a ničím nepřikrášlenou chuť obohacenou o kousíčky ovoce.

A čím jsou naše sorbety tak výjimečné?

Není to jen kvalita daná téměř 40 roky našich zkušeností, ale také výjimečnou péčí věnovanou použitým ingrediencím a způsobem, jakým naši farmáři naše ovoce pěstují.

Naši dodavatelé ovoce využívají svých odborných znalostí a zkušeností k zachování celistvosti tohoto cenného ovoce a intenzity jeho chuti. Existuje celá řada způsobů, jak ovoce pěstovat, ale protože my dokážeme odhadnout, co nám příroda může nabídnout, jsme hrdí na svou podporu udržitelných postupů v zemědělství.

Proč své ovoce pěstujeme udržitelným způsobem?

Každý kousek ovoce sebraly ruce člověka. Pěstitelé využívají tradičních technik a svého „savoir-faire“ (zkušenost) a vybírají pouze ty nejlepší várky. V poklidu a v ten správný čas ručně vybírají každé ovoce. Jejich moudrost prochází jejich rukama, které se starají o každé ovoce a dokážou poznat, kdy přijde ta správná doba, a sklidí je ve chvíli, kdy je ovoce nejvíce zralé a jeho chuť nejintenzivnější.

Příroda nic neuspěchá a ani tento postup neradno uspěchat. Jen tak lze dosáhnout toho, že vše bude, jak Matka příroda chtěla, a intenzita chutí a vůní zůstane zachována.

Na sluníčkem vyhřátých polích na Sicílii nechávají farmáři větvičky a listy tam, kde na zem spadly, a dopřávají tak stromům naprosto přirozené živiny. Proces je to sice pomalejší, ale strom tak získá živiny pouze tehdy, když je potřebuje. A navíc se tak chrání půda a intenzita chuti ovoce.

Jahody jsou náročná plodina, která vyžaduje přesné množství vody. Vzhledem k tomu, že značka Carte d’Or se v tomto duchu zavázala neplýtvat s vodou, řídí pilotní projekt, jehož účelem je vyzkoušet různé způsoby zavlažování, pěstitele angažovat a zvýšit u nich povědomí o hospodárném využívání vody. To zajistí, že rostliny dostanou přesné množství vody, které potřebují pro svůj růst.

Na našich mangových polích v Indii zachovávají naši pěstitelé úrodnost půdy tím, že obohacují organický podíl a nezapomínají na správné vodní hospodářství, aby měli pod kontrolou erozi půdy a kontaminaci vody.

Aby bylo možné těchto udržitelných postupů užívat, pěstitelé vědí o tomto programu a neustále se snaží chránit přírodu tím, že dodržují pokyny v našem Kodexu udržitelnosti zemědělství (Sustainable Agriculture Code Guidelines*).

Všechno ovoce se po sklizni rychle přepraví do továren dodavatelů, kde se z nich stane pyré, šťáva nebo kousky, z nichž se vyrábějí naše sorbety.

Jde o vysoce kvalitní a udržitelným způsobem pěstované ovoce, z něhož díky našim zkušenostem, schopnostem a dovednostem Carte d’Or vyrábí sortiment osvěžujících a chuťově intenzivních sorbetů.