Vanilla Caramel Sandae

Vanilko-karamelové Sundae

Složení

  1. 4 kopečky zmrzliny Carte d’Or Vanilka (100 g / 200 ml)
  2. 25 g pekanových ořechů nasekaných nahrubo
  3. 4 sušenkové oplatky
  4. 2 malé banány
  5. 2 lžička citronové šťávy
  6. 50 ml ušlehané smetany
  7. 4 lžíce karamelové omáčky

Tato jednoduchá kombinace banánů, karamelu a vanilkové zmrzliny Carte d’Or Vanilka je vskutku velkolepá.

Nutriční údaje na porci

Energie (kJ)

1146

Energie (Kcal)

274

Tuky (g)

16.1

Nasycené mastné kyseliny (g)

7.7

Cukry (g)

24.5

Sůl (g)

0.13

Počet porcí

4

Postup

1. Rozpalte malou pánev; přidejte nasekané pekanové ořechy a pražte 1 – 2 minuty. Nechte vychladnout.

2. Do malé misky rozdrobte sušenky, přisypte ořechy a promíchejte. Čtyři lžičky směsi si ponechejte na ozdobení.

3. Banány nakrájejte na plátky, vložte do mísy s citronovou šťávou a smíchejte tak, aby banány byly šťávou obaleny.

4. Polovinu množství banánů rozdělte na dno každého poháru, přelijte 1 a 1/2 lžičky karamelové omáčky, navrch nasypte sušenkovou směs a vrstvy znovu opakujte.

5. Naberte kopeček zmrzliny Carte D’Or Vanilla a vyklopte na poslední vrstvu sušenek.

6. Navrch přidejte pořádnou porci šlehačky.

7. Poháry podávejte ozdobené sušenkovou směsí a přelité lžičkou karamelové omáčky (nemusí být).