Ice cream Christmas Pudding

Vánoční zmrzlinový pudink

Složení

  1. 12 kopečků zmrzliny Carte D’Or Vanilka (300 g / 600 ml)
  2. 50 kandovaného zázvoru, nasekaného
  3. 50 g kandovaných třešní, nasekaných
  4. 50 g rozinek
  5. 50 g kandované anděliky, nasekané
  6. 25 ml brandy
  7. moučkový cukr na poprášení

Velká paráda ze zmrzliny Carte d’Or Vanilka, kterou se blýsknete ve vánočním čase a dokonalá laskomina, pro ty, pro které je tradiční vánoční pudink poněkud těžký.

Nutriční údaje na porci

Energie (kJ)

1008

Energy (Kcal)

241

Tuky (g)

4.6

Nasycené mastné kyseliny (g)

4.1

Cukry (g)

44.3

Sůl (g)

0.10

Počet porcí

4

Postup

1. Do mísy nalijte brandy, přidejte trochu zázvoru a sušeného ovoce a nechte máčet 20 minut.

2. Ve velké míse nechte povolit zmrzlinu Carte D’Or Vanilla.

3. Do zmrzliny zlehka a co nejrychleji vmíchejte nasáknuté sušené ovoce.

4. Zmrzlinu napěchujte do kovové nádoby o objemu 1 litr a vložte do mrazničky na 2 hodiny, nebo dokud úplně neztuhne.

5. Před podáváním na krátký okamžik ponořte dno nádoby do vody, aby šla zmrzlina lépe vyklopit. Překlopte nádobu se zmrzlinou na tác a odstraňte nádobu.

6. Posypte moučkovým cukrem a ozdobte snítkou cesmíny.